Fellesorganet (FO)

Brudd mellom Telia/Get og Discovery Group (2020)

... men søndag 8.3.2020 ble partene enige om ny avtale!

Hei

Det er brudd i rettighet- og distribusjonsforhandlingene mellom Discovery og Telia/Get og alle Discoverykanalene gikk i «svart» fra i morges den 3.3.2020. Det ligger informasjonsplakater på samtlige kanaler dette gjelder.
Som en kompensasjon har alle kunder mottatt 25 poeng til fri avbenyttelse mens konflikten pågår, C-more (20 poeng) er allerede lagt inn fra Get sin side hos alle kundene. Endringer i kanalvalget gjør du på Mine Sider eller i app-en.

Enkelte spørsmål og svar for deres beboere er omhandlet nedenfor.
Her er den informasjon som ble publisert nå: https://www.get.no/artikkel/forhandlinger

Dagens pressemelding: http://presse.telia.no/pressreleases/discovery-har-brutt-forhandlingene-med-get-om-ny-distribusjonsavtale-2978010

Hvorfor skjer dette?  
Dette er en veldig kjedelig situasjon. Vi jobber intenst med å komme til enighet med Discovery, slik at vi kan fortsette å tilby våre kunder best mulig innhold, kvalitet og valgmuligheter av TV-innhold uansett om det er foran tv-en hjemme, eller via nettbrett eller mobil der du er og når du vil.

Vi var de første i Norge som introduserte poengbasert Valgmeny hvor du kan sette sammen din egen tv-pakke og velge blant et stort utvalg strømmetjenester og tv-kanaler. Discovery vil begrense valgfriheten og øke regningen for norske tv-kunder, og det kan vi selvsagt ikke akseptere. Vi forsetter dialogen med Discovery og håper at vi kommer til enighet om en avtale med akseptable vilkår. 
 

Hvilke kanaler har jeg mistet tilgang til?
Følgende kanaler er berørt og er fra 3. mars ikke lenger tilgjengelig:
TV Norge, FEM, MAX, Eurosport-kanalene, VOX, TLC, Discovery Channel, Travel Channel, Animal Planet, Fine Living Network, Food Network, Investigation Discovery og Discovery Science.

Hvor lenge blir kanalene borte?
Vi kan dessverre ikke gi noe konkret svar på dette, og håper at vi kommer til enighet med Discovery så snart som mulig.

Hva får jeg i erstatning for kanalene jeg ikke har tilgang til lenger?
Du får 25 ekstra poeng som du kan brukes i Valgmenyen til å velge blant et stort utvalg strømmetjenester eller 25 andre tv-kanaler. Du beholder de 25 ekstra poengene frem til vi har kommet til enighet om en ny avtale med Discovery.

For å gjøre det enkelt for deg har vi allerede forhåndsvalgt C More for 20 av poengene, så har du allerede tilgang til et stort utvalg filmer og serier uten at du trenger å foreta deg noe.
Hvis du heller vil ha noe annet innhold, kan du enkelt bytte ut C More med annet innhold via Valgmenyen. Valgmenyen finner du på Mine sider eller i Min Get-appen.

Hvor henvender jeg meg hvis jeg har flere spørsmål?
Du finner alltid oppdatert informasjon om hvordan det går med forhandlingene her på denne siden. Du kan selvfølgelig også snakke med kundeservice på Chat, mail eller telefon 21 54 54 54.